Sthlm!

Idag åker jag och älskling till Sthlm, ska bli så skönt. Bara gå runt på stan och ta hand om varandra.

www.vetgirig.nu är en sjukt kul frågesportsida på nätet Man kan tävla mot sig själv, utmana vänner eller tävla mot någon som är online. Testa, men akta, för det är beroendeframkallande.

Nää, nu ska jag fixa lite här hemma. Ha det bra alla, jag skriver på lördag när jag kommer hem

/Golfhustrun

Alla helgona

Nu är det snart alla helgona och i och med det är det också dags att tända ljus på graven.

Mitt första ljus tänder jag för min älskade gammelmormor som dog när jag var 11 år. Hon var den sötaste lilla gumman ni kan tänka er och hon hade ett extra gott öga å mig. Hon sa alltid att "du Jeanette kommer alltid lyckas, dig kommer man aldrig vara orolig för, för det är något speciellt med dig" Hon var så fin min gammelmormor och jag saknar henne mycket.

Mitt andra ljus tänder jag för min morfar och min "låtsasmorfar" Min riktiga morfar dog när jag var 1 år och min låtsasmorfar Bengt dog när jag var 13. Han gick ut en dag i augusti för att plocka bär i skogen, men gud ville inte att han skulle komma hem mer, så han fck en hjärtinfarkt och dog. Poliserna hittade honom 2 dagar senare. Bengt saknar jag mycket. Mormor och han bodde i en villa i adolfsberg och jag var alltid där. Bengt hade en verkstad där han och jag alltid hade nya projekt på gång, det kunde vara allt från att bygga en ny lådbil till att snickra på ett staket.

Mitt tredje ljus tänder jag för min farmor och farfar, som jag visserligen aldrig hann träffa, men som ändå finns i mitt hjärta.

Mitt fjärde ljus tänder jag för min älskade storasyster, som inte orkade leva mer när jag var 7 år. Hon var den vackraste ni kan tänka er och hon kallade mig för sin lilla "nudla"  Även fast jag var så liten när hon dog så smärtar det fortfarande i hjärtat när jag tänker på henne och jag skulle kunna göra allt för att hon skulle komma tillbaka igen.

Mitt femte ljus tänder jag för min "pappa", som dog för lite mindre än 2 år sedan. Min riktiga pappa har aldrig betett sig som en riktig pappa, så istället växte jag upp med Ivan som min enda manliga förebild. Han var pappa till min syster och när hon dog blev vi ett stöd för varandra. Ingen (förutom mamma) har hjälpt mig och älskat mig så mycket som han. Allt jag kan är tack vare han. Han hjälpte mig att skaffa körkort, han hjälpte mig flytta hemifrån, han gav mig sin bil. Hade jag killproblem kunde jag gå till honom, han skulle aldrig skvallra för någon. Tyvär tog cancern hans liv. I november 2006 åkte han in på sjukhuset med en hemsk huvudvärk och kom inte hem något mer. Han hade fått en hjärntumör som inte gick att bota. 4 månaderlåg han på vitsippan i Örebro och jag var där jämt. Nu var det min tur att hjälpa honom. Jag läste tidiningen för honom, matade honom med favoritglassen och spelade Elvis på hög volym. I mars 2007 somnade han in och jag saknar honom oändligt.

/Golfhustrun

Sterling i konkurs

Idag läser jag på aftonbladet att flygbolaget Sterling har gått i konkurs. Jag vill bara säga en sak: vet ni hur nära jag och älskling var att boka en flygbiljett genom Sterling igår kväll? Alltså det var ruggigt nära, men vi bestämde oss för att vänta några dagar. Vilken satans tur säger jag bara!!! Annars hade vi varit nästan 4000 kronor fattigare idag. Änglarna måste ha varit med oss.

Ciao!

/Golfhustrun

Grå, men inte trist

Idag är tisdagstemat grå. För många är grått förknippat med mörker och tråkigheter, även för mig. Men jag ville ta kort på något grått som gör mig lycklig varje dag, en enkel uppgift. Jag tog en bild på den gråa vasen med en cyklamen i som jag fick av min älskling för några veckor sedan.

Vill ni se andras tolkningar på temat grått så klickar ni här



Skymtar ni den gråa fina vasen? Den gör sig så bra ihop med blomman tycker jag, han har smak min älskling.

/Golfhustrun

Ny vecka, nya planer

Jaha, då var det måndag igen...en kall måndag! Mina små fingrar var nästan blåa när jag kom fram till skolan i morse, även fast jag hade mysiga tumvantar.

Helgen har varit sååå bra. Vet ni, jag vann en match i bowlingen mot älskling!!! Jag är så stolt =) älskling blev vääääldigt förvånad kan jag berätta.

Igår flängde vi runt på stan och letade efter någonstans att luncha. Är det bara i Örebro som det inte finns ett ställe som är öppet på söndagar som man kan äta på? Alla affärer är öppna, men inte ett fik. Väldigt konstigt. Sen åkte vi ut till marieberg och köpte en grej. Vad vi köpte får en viss person veta inom en snar framtid =) =) =)

Vad händer i veckan då? Jo, på torsdag åker jag och älskling till Sthlm, vi kommer hem på lördag igen. Vi ska shoppa, fika, umgås och gå på teater. En helt underbar weekend med andra ord.
Ja och sen har jag ju det där matteprovet på onsdag, men det vill jag inte tänka på nu!!!

Nu ska jag äta kinamat-rester

/Golfhustrun

Fredagstriss- sött

Idag är temat söttt på fredagstrissen. Roligt tema tycker jag. Vill ni se andras tolkningar klickar ni här

Morgonmüslin är farligt söt, men så god!


Garanterat söta franska bakverk


Älsklings läppar smakar himmelskt sött



Sådär, det var min tolkning, ha nu en bra söndag!

/Golfhustrun

Låt den rätte komma in

åååhhh vad bra Låt den rätte komma in var! Den kan jag verkligen rekomendera alla att se.

Nu har älskling åkt iväg på innebandymatch, heja heja!!

Senare idag ska vi som sagt bowla =)

Det här blir ett ytterst tråkigt inlägg, har inte så mycket att skriva

/Golfhustrun

MVG =)

Gissa vem som fick MVG i ett historiaprov??? Moi!!

Usch och blä snart ska jag tvätta, det känner jag ju inte alls för.

Wiiee ikväll ska jag och älskling se Låt den rätte komma in på bio =) Jag har verkligen längtat efter den. Vågar man hoppas att Hanteringen av odöda och Människohamn kanske också blir film?

Jag är kräknervös inför matteprovet på onsdag, med tanke på att min mattelärare har satt MVG som en ribba han tycker jag kan uppnå i matte, bara för att det gick så bra på förra provet. Jag kommer säkert fibbla bort alla tal i hjärnan så att jag får IG. Men men, jag ska plugga som fan inför det.

Imorgon ska jag och älskling bowla, fan vad jag ska vinna då. Sist vann ju älskling, så det borde vara min tur nu =)

Nu måste jag packa tvättpåsen

/Golfhustrun

Grattis lilla mormor

Idag fyllde min lilla mormor 82 år. Jag och älskling har varit där och ätit tårta.

Men fy vad jag är trött, hahaha jag orkar inte skriva mer

Godnatt alla

/Golfhustrun


Hey Jude-Elvis

Oh la la kolla vad jag har hittat för version av Beatles låt Hey Jude, med Elvis! Kan det bli bättre?

Lyssna och njut
.

Allt handlar om att älska

Jag har funderat mycket på en sak, varför är det så att den man älskar allra mest också är den som är mest tacksam att såra, den är även den man lättast kan såra? Är det för att man vet precis vart man ska stöta in sin giftiga pil, där man vet att den gör som mest ont? Varför undviker man inte de mest sårande orden? Så som man beter sig mot sin älskade när man är arg skulle man ju aldrig göra mot någon annan, tex en arbetskamrat. Varför begär man att man ska bli förlåten?

Man får aldrig någonsin ta varandra för givet, för en dag kanske din älskade inte finns kvar.

En sång om oss

Älskling, kolla, jag hittade en låt som jag tycker passar så fint in på oss.

Puss mitt allt.

.


ÖSK-Helsingborg

Nu är älskling iväg och kollar på fotboll, ÖSK-Helsingborg, och jag säger som alltid, heeejjjaaa ÖSK! =)

Vad ska jag hitta på nu då när älskling inte är hemma. Först tänkte jag följa med mamma ut och promenera med hunden, men dom hade redan gått, så jag har inget alls att göra.

Men, jag kan ju alltid läsa. Håller på och läser om svensk maffia just nu, ganska intressant, men även skrämmande.

Tror jag ska koka mig en kopp te också

/Golfhustrun

Illamående

Bläää jag mår illa, jag åt nyss en macka och det känns som den ska komma upp igen. Hahah trevlig information, inte!

Åhh jag är så glad, jag hade min muntliga redovisning i svenska nu på förmiddagen och det gick SÅ bra! Jag fick massa beröm, så grattis till mig =)

Just ja, jag fick hem resultatet på religionsprovet idag också, VG tjoho! Men jag är pyttelite besviken över det, för jag hade fan kunnat fixa ett MVG, men men, nästa gång så!

Nää, nu ska jag klicka runt lite på nätet

/Golfhustrun


Innebandy

Nu ska strax älskling iväg och spela innebandy, hoppas hans lag vinner. Men älskling är så duktig så det borde dom =)

Idag har älskling och jag tvättat, jag har färgat håret och så har jag pluggat en massa (tack älskling för all hjälp, utan dig vetifan hur det skulle gå) Imorgon har jag muntlig redovisning i Svenska B och på tisdag ska ett hemprov i Historia var klart.

Nu funderar jag på att gå upp till affären och köpa tidningen.

/Golfhustrun

Mysig kväll

Gissa om jag och älskling har det mysigt nu ikväll, vi har tänt massa ljus och bara njuter. Vi tog också en härlig kvällspromenad förut. Idag har vi även lunchat på stan och så var vi en sväng i karslund och spanade på hästarna. Jag älskar älskar hästar, ett stort lugn infaller sig i min kropp så fort jag är i närheten av dem.

Igår var älsklings underbara syster här. Vi åt mat och hade det allmänt trevligt på kvällen. Vi fick äntligen se hennes bilder från modevisningen i våras och man kan lugnt säga att jag är imponerad, hon kommer gå så långt! Den svarta a-formade klänningen bankar fortfarande extra hårt i mitt hjärta, den är så fin att man kan tro att den kommer från någon av de större modehusen.

Än en gång, grattis till nygifta Carina och Janne, ni passar varandra perfekt!

Ha en bra kväll
/Golfhustrun



Äntligen över

Åh äntligen är rättegången över, min älskling var så duktig, jag är så stolt. Det var ingen, förutom jag och hans syskon som visste att älskling också var målsägare idag , alla har trott att han bara skulle vara vittne. Men nu är allt klart, domen bestäms om två veckor.

Doktorn gick också bra idag, det är inga fel på mig =) Så nu har en stor sten släppts från mitt bröst. Nu ska bara en sak till kollas, sen är allt lugnt!

Nä, nu ska jag leta upp ett telefonnummer

/Golfhustrun

Elvis oh Elvis

Idag är en Elvis-dag, därför bjuder jag på en ruggigt bra låt här nedan. Enjoy!




/Golfhustrun

Hemskt dålig

Jag säger bara en sak, fyyyyy vad jag är mycket dåligare i svenska än jag trodde. Jag har alltid ansett mig vara jättebra i svenska, jag stavar som en gud och älskar att skriva. Men idag på svenskalektionen så gjorde våran lärare ett litet test på oss, ett sär-skrivar test. Alltså, läraren sa ord som vi skulle skriva ner, antingen ihopskrivna eller särskrivna. Jag trodde jag var kung på det, att veta när ord sitter ihop o.s.v. men näää ahhah tydligen inte. Jag hade så många fel att jag blev helt chockad, tänkte hoppa av kursen och börja om grundskolan igen. Jag blev så chockad att jag var tvungen att gå hem till mamma efteråt och testa henne på samma ord (mamma är om möjligt ännu bättre i svenska än mig) tack gode gud fick hon lika många rätt som jag, så visst, det var uppenbarligen svåra ord, men ändå, det var ändå ord som vi ofta använder. Nää,jag måste börja plugga särskrivning, det ser jag det.

/Golfhustrun

Födelsedag

GRATTIS ERICA PÅ FÖDELSEDAGEN!!!!





Ja ja ja ja!!!

Jaaaaaaa samtalet gick väldigt väldigt bra nu i morse =) =) så vid en speciell dag nästa år så går en stor stor dröm i uppfyllelse!



Min fina älskling, det är du och jag mot världen!

/Golfhustrun

Inget svar

Suck och stön, dit jag skulle ringa idag var det obemannat, men imorgon så =)

Jag mår bättre nu ikväll, skönt.

På torsdag ska jag till doktorn och kolla upp det där som inte är som det ska i min kropp. Hoppas dom ser redan då vad som är fel, så slipper man vänta på svar.

Nu ska jag sätta mig och läsa Tartuffe av Moliere, jag ska nämligen modernisera den, det är ett svenskaarbete. Jag har börjat lite smått och jag tror jag ska förlägga handllingen till en mataffär. Den som har läst Tartuffe eller sett den på teater vet att min version kommer skilja sig ordentligt mot originalet =) Men jag ska behålla intrigen.

Sov gott alla, jag skriver imorgon och berättar hur samtalet gick

/Golfhustrun

Sjukling

Japp nu är jag sjuk...superförkyld och huvudvärk, häääärligt  Jag gick inte till skolan i morse, men ska försöka dra mig iväg nu på eftermiddagen. Jag har bara 1:45 lektion då, med andra ord inte så långt, det borde mitt huvud orka.

Helgen har varit såååå bra. I lördags var Baby här, vi käkade efesos-mat, snacka skit och hade det allmänt bra. Älklsing var på Råsunda, tyvär vann inte Sverige, men han hade kul ändå!

Igår spelade jag och älslkling badminton i backahallen, älskling vann, men faaan vad jag sa ta honom nästa gång =) Efter det åkte vi till G-vik och badade. Hahah det var så kul. Vi åkte i forsen som galningar. Se upp alla kids typ =) Hur bra dag som helst. Inte konstigt att jag är sjuk idag kanske heheh, men i så fall är det värt det!

Nu ska jag ringa ett samtal, kanske det viktigaste samtalet jag någonsin har ringt. Det pirrar i hela kroppen. Jag dör om dom inte svarar, för då måste jag fortsätta vara nervös. Jag är så lycklig!

/Golfhustrun

Nu har han åkt

Jaha, nu har älsklingen åkt till Sthlm för att se Sverige-Portugal. Han åkte för typ en kvart sen, men redan nu river det och drar i mitt hjärta av längtan efter honom. Hahah går det att vara mer kär än vad jag är?

Anyway, idag kommer Baby hem till mig. Vi ska ha det sååååå mysigt. Laga mat, skvallra. allt!!

Nu måste jag hämta tvätten

Ciao!

/Golfhustrun

Vg:na bara rasar in!

Jamen gissa vem som fick VG på historiaprovet? Jag! Även fast jag tyckte att det bara gick lite halvbra på det. Jag fick dessutom ett VG+ på ett historiaarbete =)

Nu ville älskling att jag skulle skriva någonting om honom, så då får jag väl göra det. Jag kan ju skriva att han är den finaste, sötaste, sexigaste, underbaraste, snällaste, vackraste, mysigaste, snyggaste människan på jorden! Jag älskar honom så mycket att det värker i varenda led i kroppen. Han är mitt hjärtemums =)

Nu tänker jag koka te, mysa in mig i soffan och inte göra ett dyft till idag.

Imorgon är det fredag!

/Golfhustrun

PS: Mig är det mest synd om på lördag, för då har Emils bror och Emils kompis kidnappat min älskling till Sthlm, dom ska se Sverige-Portugal. Visst visst, det är väl kul att se en svettig Ronaldo å allt...men tänk på stackars mig....äh va fan, vem försöker jag lura? Jag vill också se Ronaldo live!!!!! Min tunga skulle vara fastklistrad i marken =)

Åhhh

Åhhhh vad jag och älskling vill åka utomlands i januari, men vi vet inte vart!!!!


Maja min maja

....min älskade piraya..från peruuuuuu till biscaaayyyaa...ååå Trazan å Banarne har med Emils hjälp satt sig på min hjärna nu.

Vet ni, idag jag haft två prov, och båda gick så himla bra! Så grattis mig.

Jag och älskling har varit på stan idag, vi har shoppat såklart. Jag köpte mig ett badmintonrack, träningsshorts å en träningströja, så jag kommer vara fiiiin på söndag när jag och älskling ska spela.
Sen köpte jag lite kläder på H&M och en bok, Sveriges maffia. Jag fick en bok av min älskling också! Dödergök av Katarina Wennstam, gissa om jag har väntat på att den boken ska komma ut. Hennes förra bok Smuts var ju bara så otroligt bra.

Näää, nu ska jag nog läsa lite
/Golfhustrun


Gäääsp

Just nu känns hela min hjärna som en hög potatismos. Jag har pluggat från 10 i morse fram till nu och jag är ändå inte klar. Jag har två prov imorgon, religion och natur, så mesta tiden har lagts på det såklart. Men sen har jag även ett historiaarbete som var tvunget att bli klart idag, den hade jag klumpigt nog skjutit upp att göra, så enormt mycket tid fick läggas även på det idag. Men jag blev riktigt nöjd med arbetet, som handlar om drottning Kristina.

Älskling är och spelar innebandy nu, han kommer snart hem. Då ska vi äta hemmagjord pizza som just nu står i ugnen.

Jag tror jag har blivit en vampyr. Jag biter nämligen Emil minst tre gånger om dagen. Fråga mig inte varför. Jag kanske har läst för mycket John Ajvide Lindkvist? Eller smakar Emil så himla gott att jag måste ta mig små bett av honom hela tiden? Finns det någon mer därute som har denna åkomma, bitarsjukan?

Nu ska jag ta ur pizzan ur ugnen.

/Golfhustrun


Försök till att vara stängd

Oj vad svårt dagens tisdagstema var tycker jag. Stängd ska det vara..hmmm...men jag kom på en grej iallafall!

Spana in andras stängda dag här!


Tvättkorgen ska egentligen vara stängd, men nu börjar det välla över med kläder



/Golfhustrun

Bara plugg

Nu är jag hemma, har nyss varit på svenskalektion. Nu ska jag bara plugga plugga plugga.

Helgen har varit helt fantastisk, hoppas verkligen älskling är nöjd.

Förresten, GRATTIS MIN ÄLSKLING PÅ 29-ÅRS DAGEN!!!!!!!!!! Ditt 29:e år ska bli ditt bästa år någonsin, det ska jag se till. Vem vet, kanske väntar en överraskning lite längre fram?

Nä, plugg var det

/Golfhustrun

Firande

Då var denna dag över. Men den har varit så bra! På dagen bjöd Emils underbara mamma och hennes sambo oss på restaurang Efesos. Som vanligt blir man aldrig missnöjd där. Sedan åkte vi hem till mig och emil och fikade, pratade och hade det allmänt mysigt.

Vet ni en grej? Min älskling var så sugen på presenterna han ska få från mig att han öppnade allihop för en stund sen (med min tillåtelse såklart) Han skulle ju ha fått dom på måndag, men vad gör det! Han blev superglad iallafall =)

Nu ska jag kolla klart på ishockeyn med Emil (ja, jag ska verkligen kolla på hockey)

Sov gott ni som ska gå och lägga er

/Golfhustrun

Fira min älskling

Idag börjar firandet av min älskling som fyller 29 på måndag. I tre dagar blir det fest, inte illa va`?

Idag kommer älsklings mamma och hennes sambo hem till oss. Först ska vi ut och äta med dom och sen ska vi hem hit och äta tårta.

Herregud vilka snygga kläder min älskling håller på och plockar fram till sig nu. Han köpte förresten världens snyggaste skinnjacka på MQ häromdagen, man dreglar när han har den på sig =)

Nä, detta har jag inte tid med nu

/Golfhustrun


Dags att bekänna färg

Fredagsfärgen denna vecka är beige. Svår färg, men jag fick fram två bidrag. Här ser ni andras tolkningar!

Beiga klippor på västkusten i somras


Beige öken i Hurghada i Egypten (bilden är tagen från ett bussfönster, därav skärpan)


Som sagt, svår färg, men ändå kul tema!

/Golfhustrun

Misslyckats tror jag

Dumma dumma dumma cheescake som jag håller på och bakar nu. Den vill inte stelna! Om den inte stelnar så är det lite panik, för då har vi ingen tårta till imorgon när Emils födelsedagsfirande börjar. Vi får väl helt enkelt slänga ihop en vanlig tråkig tårta.

Att jag misslyckats med detta kommer iallafall roa Ramon, så varsågod, jag bjuder på denna!

Nä, måste fortsätta

/Golfhustrun

Ätdags

Precis nu ska jag och älskling äta pasta med pastasås, dessutom, och nu kommer ni bli chockade, ska vi kolla på Baywach! Om det är någon som har säsong 4 liggandes och skräpar där hemma så får ni gärna sälja den till oss =)

Idag har jag bara pluggat å pluggat. Jag har två prov på samma dag nästa vecka, religion och natur, får se hur det går.

Nä, äta var det

/Golfhustrun

RSS 2.0