Bakat lussekatter

Igår pyntade vi här hemma plus bakade lussekatter. Dom blev sååå goda och fina och det är så mysigt här hemma nu. Jag tänkte lägga upp lite bilder, får se hur det går, sidan krånglar så.

Såhär blev vardagsrumsbordet.


Adventsljustaken som jag och älskling knåpade ihop


Tomtefamiljen är på plats


Mysigt kök


Stjärnan i sovrummet


Vardagsrummet


Också vardagsrummet


i var även hundvakt åt mammas hund Lilla Lucy. Mamma låg nämligen nerbäddad i sängen med magsjuka. Lilla Lucy älskar sin blåa väska =)


Gissa vad detta skulle bli?


Tadaaaaa! Lussekatter!


Trevlig första advent alla!

/Golfhustrun

Rosa och vitt

Idag är temat på fredagsfärgen rosa och vitt. Jag äääälskar rosa, men till min förvåning upptäckte jag att nästan ingenting hemma är just rosa. Det måste snart ändras!

Spana in vad andra har fotat för rosa saker här

Min vän Betty tog med sig sin rosa handduk och gick och lade sig i sitt vita badkar, fyllde det med vita bubblor och bara njuter! Ni ser väl handduken?


/Golfhustrun

Adventstök

Snart kommer älskling hem, då ska vi åka och storhandla. I helgen ska vi baka lussekatter och göra fint inför advent här hemma. Så bl.a måste vi köpa glitter, saffran, mossa, ljus, ja allt möjligt =)

Ska ni också baka i helgen? I så fall vad?

Nu ska jag försöka få fram en drickaback som vi har i garderoben. Den ska vi nämligen ta med idag till affären och fylla med julmust.

Kram på er

Älskling, vet du en grej? Det är du och jag mot hela världen.

/Golfhustrun

Luncha

Wiiiee ska snart upp på stan och luncha med min Baby. Usch hon åker till Thailand nästa onsdag tillsammans med Honey. ÅÅÅÅÅ vad jag kommer sakna dom. Ett halvår kommer de vara borta...*gråter krokodiltårar* Men jag hoppas verkligen att dom kommer få det helt underbart.

Jag slänger upp en skön låt här. Lyssna på den, heeelt underbar! Gnarls barkley med Who's gonna save my soul.

Vackert.

/Golfhustrun


Frusen

Brr sitter här och huttrar, mina fossingar är alldeles iskalla. Jag måste nog stoppa ner dom i mina hello kitty sockor. Just nu äter jag knäckemacka med ost och dricker mjölk. Väldans gott. Snart kommer älskling hem, då blir det mys och matlagning (hemmagjord pizza) Förövrigt idag så har jag haft historiaprov, det gick förvånansvärt bra. Jag skrev och skrev och skrev.

Nej, nu åkte det ner en jättestor knäckemacka-smula mella bokstaven k och l på tangentbordet...hmm jag får inte upp den..aja, inget att göra.

Ikväll ska älskling spela innebandy och jag ska hem till min mammi och fika. Jag träffade henne i affären nyss och då bjöd hon över mig. Det var inte så svårt att bjuda mig, för hon berättade att hon hade nybakade chokladbollar hemma..hey, jag hjälper gärna till att äta upp dom =)

Näää nu ska jag kolla runt lite på olika bloggar, sen plugga en stund.

/Golfhustrun

Guld

Idag är tisdagstemat guld. Jag tycker mycket om guld, jag har t.e.x världens finaste guldring på mitt vänstra ringfinger som är ett bevis på evig kärlek till min älskling. Men bilden idag är från en fin fontän i Paris. Den är vissrligen grön, men den har mycket guld också.

Kolla in andras guldiga tisdag här

Är den inte vacker?


/Golfhustrun

Snön ligger vit på taken....

Vad fint det är ute nu, när det är alldeles tjock snö på marken. Visst, det är grymt besvärligt att cykla till skolan, men va fan, lite får man väl ta. Snön får gärna vara kvar till helgen, för då ska ljusstakarna fram och det lyser mycket finare när det är snö ute.

Jag och älskling var ute och gick i snön i lördags. Det var sååå skönt. Vi gick å gick å gick, tillslut hamnade vi utanför en godisaffär. Efter den långa promenaden så belönade vi oss med en godispåse =)


Hey honey, vilken fin duffel du har =)



Stora kliv framåt



Den backen gick vi INTE upp för



Kärleken

/Golfhustrun

Bogserat bil

Ja, vart ska man börja? På förmiddagen idag ringde älsklings pappa K till oss. Han berättade att han stod på parkeringen i solhaga och kunde inte starta sin bil, för gaspedalen hade frusit fast (dom kan tydligen göra det) så nu behövde han bogseringshjälp hem till Kumla. Älskling som ville ha en lugn och skön söndag suckade djupt och bad mig följa med. Självklart ställde jag upp. Väl framme i Solhaga fick älskling och K först putta ut K:s buss från parkeringsplatsen som den stod på. Sen krånglade de fram bogseringslinan ur älsklings bagagelucka och fäste den på bussen. Sen var det dags att köra. Älskling gasar, men varken hans bil eller K:s buss rör sig ur fläcken. K ropar från sin buss att nu har blinkersen gått sönder också. Älskling suckar tungt och gasar ännu en gång. Inget händer och älskling börjar undra om bussen kanske är för tung att bogsera. Han försöker ännu en gång, men nä, bilarna står där de står. Efter en stund kommer K på att han har handbromsen i, älskling suckar ännu högre, gasar och bilarna rullar iväg.

Färden tar sin början. Vi kör i typ 30 hela vägen till Kumla. Det går offantligt bra. Det blev bara några stycken härliga nackryck, orsakade av att älsklings bil körde snabbare än vad bussen hann med. Väl framme i Kumla rullar vi ner bussen i garaget. Vi blockerar hela utfarten, så folk som vill upp från garaget med sina bilar får vänligt stå och vänta tills älskling och hans pappa har bestämt sig för vart dom ska köra. Älskling gasar igång sin bil igen och fenomenet från Solhaga uppenbarar sig igen. Bilarna rör sig inte ur fläcken. Älskling gasar och gasar, tillslut brister det för honom. Han vevar ner rutan på bilen och skriker till sin pappa: HAR DU HANDBROMSEN I IGEN??? Och jo, det hade han ju. Bussen bogseras smidigt in på sin plats och jag och älskling kunde lugnt åka hem. 

Jag vill berömma älskling för hans tålamod. Han var otroligt duktig och jag är så stolt =)

/Golfhustrun 

Ovanifrån

Denna veckas fototriss är bilder tagna ovanifrån (skumt ord)  Kul tema!

Spana in andras bilder här

En ovanlig fisk som jag och älskling upptäckte när vi satt på en kajkant i Egypten och badade våra fötter. Plötsligt simmade fisken fram. Fin va?



En vacker näckros från i somras



Solvarma fötter som doppas i ett svalkande hav


Sådär, det var mina bidrag. Ha en bra sönag, imorgon är det måndag mina vänner!

/Golfhustrun

Avokado-blomma

Jag bara måste visa Emils avokado som han planterade för några månader sedan. Det är två stycken i krukan, en superlång och sen en liten liten bredvid, men den har nog snart växt till sig.

Är dom inte fina? Älskling är så stolt (även jag)



/Golfhustrun

Gul och grön

oj, svår färg denna vecka i fredagsfärgen. Gul och grön. Jag kan inte påstå att det är mina favortifäger direkt, men ett bidrag kom jag på!

Se andras gul/gröna fredag här!

Min gröna svärmorstunga står i en gul kruka.


ha en fin fredag!
/Golfhustrun

Brrrr

åh fyyyy vad kallt det är ute nu, ännu värre ska det tydligen bli imorgon. Jag funderar på att ligga kvar under täcket imorgon bitti. För det får man väl när det är kallt eller regnar ute?

Min älskling är lite förkyld, hoppas det inte blir värre.

På lördag ska vi möjligtvis på fest. Jag har inte hört vart den blir än, så vi får se. Jag har iallafall bjudit med min vän M och då blir det ju lite trist om det inte blir nåt.

Näää, nu ska jag och älskling kolla på film.

/Golfhustrun

Snö

Idag singlade stora mjuka snöflingor ner från himlen. Självklart satt jag på cykeln just då, så jag blev alldeles snöig och såg ut som en snögubbe när jag kom hem.

Just nu kollar älksling och jag på bonde söker fru. Riktigt bra är det....ja jag är ironisk....men jag tycker nog inte det är superdåligt, för då skulle jag ju inte kolla på det.

Nää fy vad kallt det var här vid datorn, mycket varmare under filten hos älskling.

Ciaaooo

/Golfhustrun

Regn och rusk

men fyyyy vilket väder det är ute idag! regn regn regn, hela tiden. Gissa om jag var blöt när jag kom fram till skolan.

Ikväll ska älskling spela innebandy och jag ska plugga. Jag ska göra ett arbete om Gustav III. Det skulle ha varit klart idag, men jag har ägnat all min tid åt litteraturprovet så jag har struntat i Gurra. Men ikväll så finns han inpräntat på ett papper =)

Just ja, jag ska även skriva en personlig reflektion på filmen "Efter Bröllopet" Det ska vara klart på söndag. Jag och älskling kollade på filmen igår och den är ju så underbart bra. Har ni inte sett den så gör det!  men hur f*n skriver man en reflektion, någon som har nåt tips? Jag har aldrig gjort det förut och informationen vi har fått ger mig inte så mycket. Så som sagt, alla tips är välkomna!

Ikväll ska vi äta köttbullar och makaroner, hur gott är inte det? jag längtar nästan ahaaha.

Näää, ska väl sätta igång med Gurra nu. Snart kommer älskling hem.

Kram på er

/Golfhustrun

Hjälp

åååååhhhhh fyyy vad jag är nervös. Nu har jag lämnat in mitt litteraturprov och det känns som att jag håller på att dö. Kan inte alla hålla tummarna att jag har gjort ett strålande prov som jag kommer få bra betyg i?

Nu ska jag kramas med min älskling som precis kom hem.

/Golfhustrun

Skräp och sopor

Men vad svårt denna veckas fototriss var! Skräp och sopor är temat och några sådana bilder har jag verkligen inte.....trodde jag. Okej, det är inga "rikitga" skräp och sopbilder, jag menar alltså det är inte bilder på skräp så som skräp ser ut...äsch ni fattar när ni ser bilderna!

Ska bli spännande att se andras bidrag, gör det ni med här!

En liten butik full av "skräpartiklar" i Egypten. Jag och älskling köpte kryddor där som visade sig vara något helt annat när vi kom hem.


En ensam liten hund ligger bland sopor och skräp, även den i Egypten


Vi köpte med oss en vattenpipa hem från Egypten som visade sig vara skräp, för den fungerade inte!


Så, det var mina bidrag. Som ni ser blev bilderna från Egypten av någon märklig anledning.

Ha en bra dag alla!

/Golfhustrun

Lööördag!

Idag är det lördag. En härlig lördag, för det är 11 grader ute och sol! Efter alla gråa dagar som har varit så piggarsolen verkligen upp. Vi kan väl göra ett avtal med de som styr vädret där uppe att vi åtminstone kan få se solen en gång i veckan nu under vintermånaderna?

Idag ska jag och älskling till Marieberg. Vi ska gå runt där och kolla lite. Sen måste jag hem och plugga. Vi ska väl försöka klämma in en promenad i det fina vädret också.

Just ja, jag är frisk! =)

Ha en bra lördag!

/Golfhustrun

Härliga fredag

Mmm nu är det fredag igen och det betyder fredagsfärg! Idag är temat blå, inte alltför svårt. Jag gissar på att många kommer ha bilder på hav och sjöar, så även jag =) Men jag ville också ta med min blåa glob som jag fick av min älskling för några veckor sedan. Det betyder mycket för mig och är helt underbar.

Spana in andras blåa bilder här

I somras. Jag sitter på en klippa i Smögen och njuter av det salta blåa havet. Jag har även tröja med blåa ränder!



Här är min underbara glob. Ända sedan jag har varit liten har jag älskat glober. Alltid när jag var hemma hos folk så skakade jag på dem så att de snöade. Men jag ägde aldrig någon själv. Fram till nu =) Min älskling kom hem med den här globen för några veckor sedan och jag kunde inte ha blivit lyckligare. Vilken tur att den var blå också, så att den kunde få vara med på fredagsfärgen! (Betty ville också vara med på bild. Hon är inte blå, och det sa jag till henne, men hon gav sig ej, så bortse från henne)


Det var mina tolkningar, ha en bra dag nu alla!!

/Golfhustrun

Inte frisk

Hmm jag var tydligen inte frisk igår. Hela natten har jag legat med kramp i magen och i morse stod jag på huvudet i toaletten. TRE GÅNGER! Så nej. ingen skola idag heller. Blääää jag mår så otroligt dåligt.

Nu ska jag försöka sova.

Febern är tillbaka.

Livet är härligt.

/Golfhustrun

Lussekatter

hjäääälp vad jag är sugen på att baka lussekatter. Hur goda är inte dom liksom? Men jag har lovat mig själv att inte baka förrän första advent, alltså om tre veckor. För hey, julen får inte komma för tidigt. Jag får panik på folk som plockar fram julsaker redan i november, tro mig, de människorna finns! När jag jobbade i affär plockades julsakerna fram i oktober där. Gissa om man var spytrött på alla tomtar och skit som skulle fram hemma i december.

Men men, nu tycker jag julen är fin, men det får inte gå till överdrift.

Nu ska jag kolla på Efterlyst. Kan man mer än älska Leif GW?

Förresten, jag är helt frisk nu!

/Golfhustrun

Nästan frisk

Nu är jag nästan frisk, sköööönt =) Idag är jag hemma och pluggar, jag är snart klar med litteraturprovet, även det sköööönt =)

Imorgon ska jag luncha med min mamma på stan, jag kan inte ens minnas när vi gjorde det sist, så länge sedan är det.
Blää på fredag ska jag till tandläkaren, så då ryker minst 500. Hur kan vanliga undersökningar som går på typ 5 minuter vara så dyra? Tandläkaren lyser ju bara med en lampa och pillar lite med någon manick. Men men, är väl bara att gå dit och se glad ut. Jag har aldrig haft några hål, och tror inte jag har det nu heller, så jag ska väl inte klaga.

Nä, nu ska jag fortsätta plugga.

/Golfhustrun

Ben & jerry

Jag har en fiiiiin pojkvän. Om en liten stund kommer han hem med Ben & Jerry glass.


Längtar

/Golfhustrun

Shoppingsugen?

Hur kan jag, även fast jag är sjuk, vara otroligt shoppingsugen? Jag ligger och drömmer om skor.




Ibland blir jag rädd för mig själv.

Sjukling

Jaha, nu är jag sjuk. Febertermometern visar på 38.5 och sjukdomen kan inte komma mer olägligt.  Mina ögon vill bara sova, så det är vad jag kommer göra nu tills jag blir frisk.

/Golfhustrun

Ett år av kärlek

Idag för exakt ett år sedan förlovade vi oss, jag och älskling. Vi satt på två solstolar en ljummen kväll i Egypten när vi lovade varandra evig kärlek.  Vilket år det har varit sen. Vi har flyttat ihop,  ätit ljuvliga macarooner i Paris, smygit utanför spanska kungafamiljens sommarresidens på Mallorca, cyklat på vingliga cyklar på Värmdö, åkt båt med Carl Jan Grankvist, slagit nytt rekord i vem om har spelat flest gånger på äventyrsminigolfbanan på Värmdö, klättrat runt på klippor på Västkusten, rökt otaliga vattenpipor, köpt en ny soffa, ätit ute hundratals gånger, shoppat massa kläder, gått på konsert och älskat älskat älskat!

Sen har vi gjort saker som bara jag och älskling vet om =) Eller vad säger du älskling? För vad tänker du på när jag säger röda havet, medelhavet, klipporna på smögen och kungshamn, och Oset med alla fågelskådarna och sist men inte minst Göksholm? =)

Jag älskar dig för evigt mitt fina hjärta och jag vill tacka dig för detta underbara år. Jag längtar så otroligt till den 11:e juli

Gratis pizza

Jag måste bara berätta en rolig grej. Igår var jag och älskling på väster och köpte pizza. Väl där inne var allt väldigt förvirrat. Våra pizzor som vi hade beställt gick till ett annat par, så som ett förlåt för det så bjöd pizzabagern på två drickor till oss. När vi sen fick våra pizzor glömde hon i kassan att ta betalt för dom och vi sa ingenting, no waaayyy ahahhaha, så vi fick två pizzor och två drickor gratis =) Vi körde fort som fan därifrån sen ahhahaha. Tyvärr var pizzorna ganska äkliga, men hey, vad gör det, dom var ju gratis =) =)

Sov gott alla ni som ska sova, älskling och jag ska kolla på film, för idag är vi nattugglor

/Golfhustrun

Tvättar

nä, nu måste jag hämta tvätten...

/Golfhustrun

Nämen

haha se där, nu har jag tydligen diamanter som bakgrund. Oj vad jag fixar =)

Fixar

Jag håller på och grejar med min blogg, så om ni plötsligt bara skulle mötas av en tom blog när ni kommer in på min sida så är det för att jag inte är så bra på sånt här...men håll ut!

/Golfhustrun

Vinröd

Denna veckas fredagsfärg är  vinröd, faktiskt en av mina favoritfärger. Inte för skrikig inte för mörk, helt perfekt!

Andras vinröda bilder hittar ni här

Jag har tre vinröda blockljus på ett guldfat i vardagsrummet som är helt underbara att tända på hösten.


/Golfhustrun

Höst

För er som har missat det så vill jag påminna om att det är höst ute nu. Brrrrrr vad det är kallt. Från och med nu går jag i ide, vi ses i april igen.

Byeee!





Nyponsoppa och glass

mmmm ikväll ska jag och älskling koka nyponsoppa och äta det tilsammans med vaniljglass. Finns det något godare?

Litteraturprovet går fortfarande bra, men det är lite svårt att veta hur mycket man ska skriva för att få ett mvg. Men det löser sig väl.

Igår var jag och älskling på creperiet som har öppnat i stan. Vi åt crepes med chokladsås och nutella, väääldigt nyttigt och väääldigt gott. Men inget slår crepsen som jag och älskling åt i Paris.

Vad händer i helgen då? Plugg plugg plugg och massa gos med älskling =) Det har jag liksom alltid tid för. Älskling ska träffa sin pappa på söndag, det är ju fars dag då. De ska kolla på fotboll, tydligen spelar ÖSK sin sista match för det här året då.

Nu har jag inte så mycket mer att skriva

Hejja Obama!

/Golfhustrun

Litteraturprovet

jamen se där, litteraturprovet är inte alls så svårt som jag först tyckte. Första anblicken var "herregud nu kommer jag få IG" men nu har jag suttit med det ett tag och tycker det går riktigt bra.

Nu ska jag skriva lite på min teaterrecension sen ska jag sätta mig framför tv:n en stund. Hoppas alla har en bra kväll =)

/Golfhustrun

Innebandy och plugg

Idag ska älskling spela innebandy och jag ska börja med litteraturprovet. Det finns ingen därute som känner för att göra provet åt mig?

Jag är väääldigt sugen på pannkakor, så det får bli kvällens middag, om älskling vill förstås, men det tror jag =)

Min blivande svärmor  fick inspiration av Dolly Parton att organisera i hemmet idag, kanske kan jag få inspiration av Dolly att plugga? Så Carina, låten nedan är till dig och mig! Inget piggar upp som lite Dolly =)




/Golfhustrun

Pluggar

Just nu sitter jag och pluggar. Jag fick precis hem litteraturprovet i svenska och det ser mastigt ut kan jag säga. Tack och lov har jag två veckor på mig att skriva det, så det ska nog gå bra =)

För övrigt håller jag på och skriver min teaterrecension och snart ska jag skriva klart min uppsats om Buddha, så att jag kan lämna in den.

Jag har med andra ord verkligen inte tid med att sitta här =)

/Golfhustrun

Underbar helg!

Åh herregud vilken bra helg älskling och jag har haft det. Vi kom hem från Sthlm igår, men det tog emot kan jag säga, för vi ville stanna kvar längre =)

Ska ni bara se en teater i år så ska ni se "Små äktenskapliga brott"
Satan vad bra den var!

För övrigt så shoppade vi, både jag och älskling fck tag på en vinterjacka (inne på Topman/Topshop såklart, vart annars?)

Nu ska jag hoppa in i dushen, älskling är och spelar innebandy, sen ska vi tända ljus på graven. Ha en bra dag alla, imorgon är det måndag =)

/Golfhustrun

Tema: Kyrkor

oj oj oj idag var fototrissens tema kyrkor. Jag har väl inga bilder på kyrkor tänkte jag, ska jag behöva ge mig ut och fota. Men efter lite letande så kom jag på att jag har ju några kyrkbilder från Paris!

Vill ni se andras kyrkor ska ni klicka här



Okänd kyrka som fanns nära vårat hotell i Paris



Vackra vackra Sacre Couer


Vet inte om den räknas som kyrka, men här är iallafall Notre Dame

Sådär, det var mina bidrag. Ha en fin söndag!

/Golfhustrun

RSS 2.0