Filmmusik

Idag är veckans tema i MusikFotobloggen filmmusik. Först tänkte jag slänga upp någon låt från någon film som jag gillar, typ stand by me eller liknande. Men nä, istället valde jag en låt ur en film som har betytt mycket för mig.
 
Jag har nämligen ett skarpt minne från när jag var 8-9 år. Då var jag en dag hemma hos min fina gammelmormor, det var alldeles strax innan hon dog. Hon tog mig i sitt knä och sa: Nu ska du få se något riktigt bra. Hon matade in filmen "Borta med vinden" i videon och satte sig och njöt. Det var nämligen hennes favoritfilm genom alla tider. Jag själv som var alldeles för liten för en sådanstorfilm somnade såklart. Jag förstod inte alls vitsen med den. Men sen kollade jag på den när jag blev äldre och visst hade gammelmormor rätt. Det kanske inte är den bästa film jag har sett, men den är otroligt vacker och musiken och kläderna är helt underbara!



Jag tyckte bilden på mig passade utmärkt till den pampiga musiken.


 
Det är ca 10 sekunder in i låten som det fina fina börjar

Ha en fin lördag nu! Och du om du vill spana in andras bidrag så ska du göra det här!


/Golfhustrun


Ut och äta

Sitter här och väntar på att älskling ska bli klar på toan, så att jag kan gå in och börja göra mig i ordning. Vi ska nämligen ut och äta ikväll. Det är så himla mysigt att göra sånt, speciellt på fredagar. Frågan är vad jag ska ha på mig. Jag har en liten fin klänning som inte har kommit till användning än. Men jag vet inte...får fundera en stund.

Så, vad händer i helgen då? hmm, vet inte. Älskling ska iallafall spela innebandy på söndag, det är typ det enda jag vet. Jag behöver skriva en debattartikel till svenskan. Den ska inte vara klar förrän nästa helg, men då är jag i sthlm, så jag vill bli klar med den nu. Vet bara inte vad jag ska argumentera om. Någon som har en idé?

Nu kom älskling ut från toan. Hoppas ni andra kommer få en lika fin kväll som jag.

/Golfhustrun

Grön och rosa

Idag är veckans fredagsfärg grön och rosa. Lite knepig färgkombination, men samtidigt en kul utmaning =)

Spana in andras bilder här



En vacker liten ensam näckros (eller heter de något annat? jag kallar alla blommor i vattnet för näckrosor=) Rosa med göna blad.

Hoppas alla får en underbar fredag. Här skiner i alla fall solen så humöret är på topp.

/Golfhustrun

Softar

Sitter här och kollar på semestersvenskar, grymt bra program =)  Har nyss målat mina naglar med svart nagellck, så nu är jag grymt fin också =)

Idag har jag och älskling varit på stan och shoppat. Jag köpte b.la.en hur snygg skinnjacka som helst. Så nu är jag 1800 kronor fattigare. Men what the heck, den är så fin att jag får tårar i ögonen när jag ser den.

Igår var en bra födelsedag. Helt perfekt faktiskt. På dagen kom mammi och mormor hit. Jag fick blommor och present. Deras present till mig var fickpengar till Rom, 5000 för att vara exakt. Jag blev chockad kan jag säga, men också otroligt glad.
Av älskling fick jag en supersnygg tröja och en weekend i Stockholm. Vi åker dit den 5:e mars och älskling har betalat rubbet, alltså hotellet och resan dit. Bortskämd? Jag? Näääää hahahah

På kvällen igår åkte jag och älskling till Marieberg och gick på bokrea. Jag köpte två böcker. Dessutom köpte jag en väska och solglasögon.

Nu ska jag återgå till semestersvenskar.

/Golfhustrun

Ordlös

Jag dör...jag bara dör. Kolla på filmen så förstår ni varför.

Gud =)
 
 

/Golfhustrun

Födelsedag

Tjoohooooo grattis till mig idag =)


Jag skrev igår i senaste inlägget att jag är shoppingsugen. Det minskade inte precis nu på morgonen när jag kom på att bokrean har börjat. GAH! Men, jag känner att jag inte hinner upp idag på stan, får bli imorgon. Ses vi i vimlet av alla böcker?

Nu ska jag plocka lite här hemma. Inspektör mormor kommer ju på besök =)

Skriver ikväll.

/Golfhustrun

Snart 24



Imorgon smäller det, då fyller jag 24 (hjälp?) Trist nog går jag i skolan imorgon kväll mellan 18-20, men min mammi och mormor kommer hit på dagen och firar mig lite.

Nyss målade jag mina naglar med silvernagellack, superfint =) Det blänker och man kan nästan spegla sig i det.

Vet ni hur shoppingsugen jag är? Det är nästan så jag måste åka upp på stan en snabbis imorgon förmiddag och köpa en present till mig själv =) Jag har span på en väska som jag skulle vilja ha.

Nu ska jag gå ut i köket och koka lite chailatte till mig ocg hun' Var ett tag sen vi drack det och abstinensen börjar kännas. Förut har jag kokat med syrup, men idag köpte älskling ett chaipulver. Ska bli kul att testa.

Jag skriver imorgon kväll och berättar vad jag har fått i present.

/Golfhustrun

Slumdog Millionaire

Oj, glömde säga en sak i förra inlägget. Ni som inte har sett Slumdog Millionaire måste pallra er iväg till närmsta biograf den 6:e mars, för då har den premiär. Tro mig, ni kommer älska den. Den liknar inte något annat ni har sett tidigare.

/Golfhustrun

Söndag

Pust, jag blev precis klar med ett referat till Svenska C. Jag är osäker på det jag har skrivit, om det räknas som ett referat. Vi får se helt enkelt =)

Idag har älskling och jag varit på Marieberg. Vi testade massa snygga kläder på MQ och vi åt god kyckingsallad på The Coffee. Efter Marieberg åkte vi till GIH där älskling skulle spela innebandy. Hans lag förlorade och än en gång blev det bråk på planen. Denna gång var inte älskling inblandad, men det blir verkligen bara tråkigare och tråkigare att kolla på matcherna. Jag trodde man spelade för att det var kul, men vissa verkar bara gå in för att bråka. Tar de ut sina taskiga hemförhållanden på planen eller vad handlar det om? Vet man med sig att man inte kan spela lagsport så kanske man ska syssla med något annat? Jag syftar även på domare då. Gillar man inte sitt jobb som domare, att man bara tycker allt är pest, kanske man ska börja kolla sig om efter något annat?
Nä, fortsätter matcherna såhär så har i alla fall inte jag någon lust att gå och kolla och jag tvivlar på att älskling tycker det är kul att spela.

Oj oj oj vad goda bullar och kakor vi bakade igår, jag och hun'  Det blev vaniljbullar, kanelbullar och regnbågskakor.

Nu ska jag slänga in en lax  i ugnen, för hungern börjar göra sig påminda i min och hun's magar.

Hoppas ni har haft en fin helg.

/Golfhustrun

Bakdag

Idag ska älskling städa och jag ska baka inför min födelsedag. Bullar och regnbågskakor står på schemat. Regnbågskakor har hun' berättat att hans mormor gjorde när han var liten, så nu vill jag baka sådana till honom.  Jag har hittat ett recept på nätet, vet inte om det är rätt kakor, men dom här verkar goda dom också =)

Jag ska även skriva ett referat till svenskan, men det får bli senare idag. Det är ändå ingen panik med det, men vill ändå bli klar med det.

Möjligtvis ska jag och hun' upp på stan och luncha, men det är så sjukt kallt ute just nu, så jag vet i fan.

Har inte tid att sitta här just nu, ska käka frulle. Skriver mer sen och lägger upp bilder på kakorna.

/Golfhustrun

Arbetare

Veckans fredagstema är "arbetare" Trodde verkligen inte jag hade någon sådan bild, men ha, det hade jag!

Spana in andras arbetare här




Den här bilden är ifrån när jag och älskling var i Egypten november 2007. Ni ser väl arbetaren? =)

Ha en fin fredag!

/Golfhustrun

Klar!

Men herregud vad bra det gick på psykologiprovet, eller det kändes så iallafall. Jag skrev 17 sidor och är mer än nöjd.

Pust, nu kan jag släppa det där för ett tag och bara vänta på resultatet.

Nu ska jag äta, jag har lagat en underbar (tror jag) citronkyckling.

Puss på er

/Golfhustrun

Psykologiprov

Brrr imorgon har jag psykologiprov. Är skapligt nervig inför det, men jag har pluggat som fasen inför det (därav den kassa uppdateringen här på bloggen) så det borde gå som jag vill, alltså bra.

Idag har jag lagat en pestopaj med tomat och mozarella, den blev goood =) snart ska vi smäcka i oss en varsin wienersemla, till de ska jag koka spansk choklad. Det är ungefär som svensk choklad, ni vet sån man gör med kakao, socker och grädde, men här tar man istället mjölk, riven mörk choklad, majsstärkelse, kanel och muskotnöt. Ljuvligt =)

På fredag måste jag sätta mig och skriva ett referat til svenskan. Den ska vara klar på söndag, så jag känner lite småpanik. Men jag har verkligen inte haft tid att göra den, har haft så mycket annat plugg. På fredag ska jag förresten träffa min fina vän C, om hon inte är inne och föder sin baby då he he. Hon ska ju föda den 24:e så man vet ju aldrig.

Hi hi våran lilla kisse har hicka just nu, så himla söt. Han ser så förvånad ut efter varje hick.

Nä, ska väl sätta igång med den där chokladen. Sen väntar vänner och semestersvenskar och sen ännu mer plugg. Håll tummarna för mig imorgon!

/Golfhustrun

Födelsedagspresenter

I födelsedagspresent önskar jag mig följande:



























Hur fint?


Så är det någon som känner sig manad att köpa allt detta till mig så är det bara att höra av sig =)

/Golfhustrun

Mössan på

Ha ha här sitter jag med mössan på. Jag kom precis in, ska gå och posta ett brev meddetsamma. Skulle bara kolla min mail först. Sen blev jag sittandes här med mössan på =)

Helgen har varit sååå fin. Det började med fredagen. Då var jag och lunchade med mina fina vänner J och C. Jag fick en födelsedagspresent utav dom, superfina örhängen från Pilgrim. Sen på kvällen iumgicks jag med älskling. Han gav mig förresten den finaste alla hjärtans dag presenten, en wachtmeisterkatt =) Jag samlar på dom och den här var sååå fin.

På lördagen mös vi bara, det var ju ändå alla hjärtans dag. Jag fixade ihop semlor med hjärtglasyr på locket. Romantiskt.

På söndagen åt vi sushi och fortsatte mysandet. Helgen har varit så himla bra.

Jag har ju pluggat också såklart. Gjort klart massa uppgifter, så nu kan jag bara koncentrera mig på psykologiprovet som jag har på torsdag. Wish me luck.

Nä, måste lägga på det där brevet nu.

/Golfhustrun

Ballad

Idag är Rajsons foto/musiktema ballad. Många lägger säkert upp bilder på blommor idag som de har fått av någon som de tycker om, det ville jag också göra, men jag har pinsamt nog inte tagit en endaste bild på alla vackra blommor som jag har fått av min älskade.

Däremot slänger jag upp en fin bild från i somras, den passar till en ballad =)




Låten heter Love has Left your eye och sjungs av Titiyo. Det är en av de vackraste balladerna jag vet. Så lyssna och njut.


 

Ha nu en underbart alla hjärtans dag!

/Golfhustrun

Snor och plugg

Min stackars älskling är genomförkyld, men det är på bättringsvägen. Nu får vi hålla tummarna att inte jag blir smittad.

I helgen ska jag isolera mig och bara plugga. Iblad blir det så intensivt, det är bara att acceptera. Imorgon ska älskling lämna in våran bil på verkstad, den läcker styrservoolja och det är ju inte bra.

Imorgon kväll ska älskling och jag mysa lite extra, det är ju ändå alla hjärtans dag =)

Jag håller på att frysa ihjäl just nu, så jag går och lägger mig under filten hos älskling.

Ha en fin fredagskväll alla!

/Golfhustrun

Skoldags

Nu ska jag snart iväg till skolan, har engelska b. Hoppas vi får tillbaka miniprovet som vi gjorde i tisdags.

Imorgon ska jag upp på stan och luncha med J och C. Jag fick nyss ett sms från J där hon skrev att dom tänker uppvakta mig, för J är nämligen utomlands när jag fyller år (den 24:e) Så spännande spännande =)

Nä, har inte tid att skriva här nu. Skriver mer ikväll, om jag inte är begravd i plugg då.

/Golfhustrun

Årets första MVG

Vill bara berätta att jag har fått årets första MVG. Jag skrev en tidningsartikel till Svenska C och läraren var mer än nöjd =)

Skolan har börjat bra!

/Golfhustrun

Årets första MVG

Vill bara berätta att jag har fått årets första MVG. Jag skrev en tidningsartikel till Svenska C och läraren var mer än nöjd =)

Skolan har börjat bra!

/Golfhustrun

Snart skola

Sitter här och äter lite...havregrynsgröt med mjölk och äppelmos. Mumma =) Snart ska jag iväg till skolan och ha engelska. Vi har ett miniprov idag, håll tummarna att det går bra =) Jag ska tillbaka till skolan ikväll och ha redovisning i Svenska C.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Pluggade nu på dagen och pratade i telen med M.

Mina nya linser funkar utmärkt, jag känner dom knappt. Skönt. Så passa er, för nu ser jag er!

Nu börjar jag bli mätt. Ska gå och skölja av tallriken, sen drar jag!


(fast jag äter självklart min gröt ur en Betty Boop-skål)

ha en bra dag.

/Golfhustrun

Kalabalik

Idag var jag och kollade på innebandymatch. Älskling spelade, men tyvärr blev det bråk. En total idiot fick för sig att älskling hade knuffat honom (vilket han inte hade gjort) så han springer fram till älskling och först mordhotar honom, sen tar han sin klubba och slår skithårt med den på älsklings överkropp. Så nu har hun' ett stort, ca 30 centimeter sår under vänstra armen. Snubben var ångerfull efteråt och sa att det inte var meningen. Pah! Inte meningen? Näää, det är ju ofta man "råkar" slå någon allt vad man orkar. Vi får se om älskling går vidare med det här. Snubben borde få något sorts straff.

Igår var en bra dag. Då var vi på IKEA hela dagen och shoppade. Lampor, ljus, en  vas och annat smått och gott införskaffades. Dessutom köpte vi nya gardiner till vardagsrummet på Hemtex. Det är såååå fint här hemma nu. Tänk vad lite lampor kan göra =)

Idag köpte vi även en ny tvättkorg. Superfin. Den är i vit, flätad korg med tyg innuti.

Om en stund ska älskling och jag köpa sushi. Det blir första gången älskling äter det, hoppas han kommer gilla det.

Nu ska jag gå och kramas med hun'

/Golfhustrun

Detta gör mig glad!

Åh vilket kul tema idag i MusikFoto-bloggen, "Det här gör mig glad"

Inge svårt alls. Det finns en låt som alltid får mig att hoppa upp och skrika, sjunga, dansa. Det är
Lollipop med Mika. Den låten slänger mig nämligen tillbaka till påsken 2007. Fyra vänner åker ner till Teneriffa och det bev en resa vi aldrig kommer glömma. Den är för alltid förknippad med glädje, musik, hemmagjord sangria och Den glade viking.



Den här bilden är en favorit från den resan. Den visar precis vårt sinnestillstånd under hela resan plus att den är så himla glad!


Och här kommer låten. Vi lyssnade på den varje dag och som sagt, än idag blir jag lika glad när jag hör den. Lollipop med Mika.

 

Här kan ni se andras glada bilder och låtar!

Ha en fin lördag!
/Golfhustrun

Tro

Denna veckas fredagstema är Tro. Lite svårt att få till på bild kanske. Men det är kul när det är lite svårt, för då får man klura lite.

Kolla vad andra har kommit fram till här



Jag tror på kärleken och det är tack vare min sambo och blivande make.  Han klev in i mitt liv en dag och förändrade allt. Han visar mig varje dag vad äkta kärlek är. En kärlek som jag inte trodde fanns.


Trots det hemska vädret, hoppas alla får en fin fredag!

/Golfhustrun

Skola

Sitter i skolan just nu och väntar på att engelskan ska börja. Min nacke mår inge bra alls idag. Någon som vill byta med mig?

Senare idag ska jag till doktorn också. Blääää jag vill bara hem och lägga mig. Jag har knappt sovit en blund inatt på grund av all smärta.

Nä ska sluta klaga nu. Det blir inte bättre av gnäll.

Synundersökningen gick bra idag. Jag fick rådet att använda linser när jag är i skolan. Så då får jag väl göra det =) Men annars behöv de inte, utan det är när jag läser på långt håll, som tavlan i skolan tex som jag behöver dem. För då måste mina ögon anstränga sig så och det är inte bra i längden.

Nä, skriver mer sen!

/Golfhustrun

Smärta

Aaaaaaaaaaaj jag har fått världens nackspärr. Gör så satans ont. Jag som har så mycket ärenden imorgon. Först synundersökning på morgonen, sen skola, sen till doktorn och ta prover för att min dumma kropp inte vill fungera på det sätt som jag vill. Jag som allra helst vill lägga mig och tycka synd om mig själv.

Aj aj aj aj.

/Golfhustrun

Sjöfrukt

Alltså det är inte klokt vad det är gott med sjöfrukter. Det är nog det godaste godiset som finns.

Jag och älskling älskar våra nya bloggar. Det är otroligt svårt ibland att veta vilket ord man ska skriva, men sååå kul =)

Snart ska älskling iväg och spela innebandy. Själv ska jag plugga. Känns inte som att jag gör något annat än det när inte älskling är hemma. Men det lönar sig i slutändan. Man får inte MVG om man inte pluggar.

Nu ska jag umgås med hun' några sekunder innan han drar.

Ciaoo!

/Golfhustrun

Smile

Nu är jag och älskling nyss hemkomna från min mammi. Hon bjöd på supergod fiskgryta.

Det är helt galet kallt ute nu. 8 minusgrader!!! Brr säger jag bara. Duna ner sig vore inte helt fel.

Jag känner att jag måste börja med ett svenskaarbete som ska vara klart till på söndag. Jag har skjutit på det bara för att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva. Men det ordnar sig nog. Börjar jag bara med det så brukar det lösa sig.

Nu ska jag krypa upp i soffan en stund, sen gå och läsa klart Dödergök, bara några sidor kvar nu.

/Golfhustrun

Nya bloggar!

Nu har jag och älskling en varsin ny blogg.

Här är älsklings

Här är min

Det gäller, när man bloggar där, att bara skriva ett ord. Ett ord som förklarar precis hur man känner just för tillfället. Men man får kommentera med hur många ord man vill! Gå med vet jag!

/Golfhustrun

Bakar

Just nu håller jag på och bakar en j*vla god ananaspaj (ja den heter så) Den ska tas med till mammi imorgon. Hon ska nämligen bjuda mig och hun' på middag.

Idag har hun' spelat innebandy med jobblaget, de förlorade tyvär. Själv har jag pluggat engelska, psykologi och historia b.

När pajen är klar ska jag och älskling kolla på revolutionary road, jag tror den är grym! Nån som sett den?

Igår bowlade jag och hun'. Klockan 21:00 släntrade vi in på bowlingen. Tro det eller ej, men älskling vann 3 gånger och jag en!!!! Älskling kunde inte fatta att jag, en liten liten tjej, kunde vinna över honom =)

Nää, nu ska jag fortsätta baka. Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag!

/Golfhustrun

RSS 2.0