Bokslukare

Två böcker väntar jag på ska komma ut i bokhandeln nu, Camilla Läckbergs "Fyrvaktaren" och Paolo Giordanis "Primtalens ensamhet"

               

Om "Primtalens ensamhet" står det såhär:

Mattia är en överintelligent pojke med en förståndshandikappad tvillingsyster, Michela. Att ständigt ha systern i släptåg känns förödmjukande för honom. Så när tvillingarna för första gången blir bjudna på ett födelsedagskalas hos en klasskamrat bestämmer sig Mattia för att lämna Michela ensam i parken med löftet att han snart ska komma tillbaka. Men synär han återvänder är systern spårlöst försvunnen.
Alice är en flicka som liksom Mattia bär på en mörk hemlighet. Mattia och Alice knyts hårt samman, men utan att lyckas nå varandra. Primtalens ensamhet är en roman som inte lämnar någon oberörd. Det är en psykologiskt laddad uberättelse om lojalitet, vänskap och kärlek mellan två unga människor.

Och om "Fyrvaktaren" såhär:

När döda börjar tala
Den efterlängtade sjunde delen!

Polisinspektör Patrik Hedström har precis återvänt till arbetet efter en tids sjukskrivning. Han har försökt vila upp sig, samtidigt som han har tagit hand om sin fru Erica och deras för tidigt födda tvillingar.

Men knappt hinner han kliva in på polisstationen förrän han kastas in i en ny utredning. En man har hittats mördad, skjuten i bakhuvudet hemma i sin lägenhet.

Offret är Mats Sverin, kommunens ekonomiansvarige, en alltigenom trevlig och omtyckt person. Ingen har ett ont ord att säga om honom.

Tillsammans med sina kolleger börjar Patrik kartlägga Mats liv, som rymmer fler hemligheter än någon kunnat ana. Varför lämnade han Göteborg hals över huvud för att flytta till sin barndoms Fjällbacka? Vilken är hans roll i projektet att bygga om det gamla badhotellet till spa? Och är det en slump att även Mats ungdomskärlek Annie har återvänt? De har inte haft kontakt på många år, men nu befinner hon sig med sin son på ön Gråskär utanför Fjällbacka, där hennes släkt har vistats i generationer.

Också Gråskär bär på hemligheter. I folkmun kallas den Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda går igen och att de har något att berätta för de levande ...

Verkar ju hur bra som helst ju! I september kommer båda ut, läs mer här och här

Idag har jag flängt runt med min mamma. Först var vi hos veterinären, sen hos mormor, sen marieberg, sen veterinären igen. Ha ha, har verkligen inte fått mycket gjort här hemma.Men det gör detsamma. Jag köpte hårfärg på marieberg, nu ska jag bli rödbrun. På tisdag ska jag klippa mig, längtar!

Nu ska jag läsa lite bloggar, sen får jag se vad jag hittar på.

/Golfhustrun

Kommentarer
Postat av: carina

Vad bra att ni har haft en skön och fin bröllopsresa.

Ska bli kul att se bilder därifrån.

Och böckerna verkar lovande, Läckberg brukar ju kunna få till det.

Den andra låter riktigt bra, ett måste!

2009-08-20 @ 19:26:06
URL: http://sinneskatten.blogspot.com
Postat av: Miss E

Låter som ni haft en underbar smekmånad! vad härligt!:) Vi måste ses gumman...var alldeles för längesen!! miss u!! kramar

2009-08-21 @ 01:00:13
URL: http://gotomisse.blogspot.com
Postat av: Emil

Du är mitt liv=)

2009-08-21 @ 09:35:15

Skriv några fina rader till mig

Ditt fina namn här tack
Vill du att jag kommer ihåg dig?

Här skriver du din e-post (publiceras ej)

Jag vill veta din bloggadress

Kommentar:

Trackback